måndag 3 februari 2014

Salt

Hur är det använder vi för mycket Salt i vår vardag eller...?

I år har Vägsaltet här varit förödande då det blivit halare
vägbanorna har Vägverket konstaterat!
Grovt salt och Fint salt utan jod gör vår färska Julskinka ätbar!
En nypa Flingsalt vid förvällning av svamp ger en bättre konservering!
Salt med jod i lagom dos behöver sköldkörteln!
Okey det finns ett överflöd i mitt Salt förråd ser jag!!! 

252 Salt    (41 av 365)

5 kommentarer:

  1. Salt av allehanda slag. Jo, det sägs att vi äter för mycket salt och det är ju inte bra, men det förhöjer smaken på maten.

    SvaraRadera
  2. Ja det var ett rejält saltlager som du har. Jag gillar inte att vägarna ska saltas så fort det kommer lite snö. Som tur är saltas inte vägen till mitt arbete. Det gäller att anpassa farten till vinterväglag istället.

    SvaraRadera
  3. Ja jisses vad många sorter man har. Det gäller att hålla reda på vilket som är bra till vad.

    SvaraRadera
  4. Salt är bra i lagom mängd på rätt ställe ;)

    SvaraRadera
  5. Tur att salt inte är en färskvara, utan håller sig länge.

    SvaraRadera